Basisscholen weer helemaal open vanaf juni

Basisscholen weer helemaal open vanaf juni

19-05-2020 8:43

De basisscholen zullen vanaf maandag 8 juni weer helemaal opengaan. Dat heeft Premier Mark Rutte bekendgemaakt op de persconferentie van dinsdagavond 19 mei in Den Haag. Na tweeënhalve maand kunnen de leerlingen weer het reguliere fysieke onderwijs hervatten.

Op dezelfde dag als de basisscholen gaat ook de buitenschoolse opvang (bso) weer helemaal open. De compensatie voor ouders voor de betaling van de kinderopvang komt daardoor ook ten einde.

Voorwaarde blijft wel dat de komende twee weken vast komt te staan dat het echt veilig is om de scholen helemaal te heropenen.

De middelbare scholen gaan, zoals eerder al was aangekondigd, ook weer open. Dit is op 2 juni, de dag na Pinksteren. Alle leerlingen moeten 1,5 meter afstand houden. Scholen kunnen zelf bepalen hoe ze dit gaan invullen. Voorwaarde is wel dat alle leerlingen fysiek onderwijs krijgen

Ook het voortgezet speciaal onderwijs kan 2 juni weer opgestart worden, mits het daarbij mogelijk is om de onderlinge afstand goed te bewaren. Voor hen geldt de uitzondering dat fysiek onderwijs niet verplicht is wanneer dit niet haalbaar is.

Op 15 juni gaan het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs (hbo én universiteiten) weer beperkt starten met toetsing, tentamens, praktijklessen en begeleiding van kwetsbare studenten.