Documentaire: Strijd voor gelijke kansen in het onderwijs

Documentaire: Strijd voor gelijke kansen in het onderwijs

04-12-2020 12:40

Lukt het school om het verschil te maken? Dit is de vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould, makers van de bekroonde serie Schuldig, zich voor hun nieuwe documentaireserie Klassen stelden. Wederom strijken ze neer in Amsterdam-Noord, dit keer richten ze hun pijlen op de kinderen van groep acht. Elf jaar zijn ze als het eindadvies voor de middelbare school valt dat de rest van hun leven zal beïnvloeden. Niet alle kinderen kunnen terugvallen op steun van hun ouders, sommigen staan er helemaal alleen voor. Gelukkig zijn er nog leraren die zich om hen bekommeren. Maar is dat genoeg?

De zevendelige serie Klassen vanaf maandag 30 november om 21:35 uur op NPO 1.

Of kijk terug via NPOstart