Brief van Viruswaarheid ontvangen? Niets mee doen!

Brief van Viruswaarheid ontvangen? Niets mee doen!

11-02-2021 1:11

De beweging Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin) heeft scholen (PO en VO) een brief gestuurd die intimiderend kan overkomen. Het advies van GOC Consultants is deze brief voor kennisgeving aan te nemen en er niet op te reageren.

In de brief beweert Viruswaarheid onder andere dat de verplichting om in school een mondkapje te dragen tegen de Grondwet zou indruisen. De coronarichtlijnen van de overheid zouden bovendien lichamelijke en geestelijke schade toebrengen aan kinderen. Viruswaarheid beschuldigt scholen op voorhand van discriminatie als zou blijken dat kinderen de school niet in mogen als ze geen coronatest willen ondergaan.

Mochten er ouders zijn die op enig moment vanwege de coronarichtlijnen van de overheid juridische stappen ondernemen en de school aansprakelijk stellen voor geleden schade, dan is het advies van GOC Consultants om de eventuele aansprakelijkheidsstelling door te sturen naar de aansprakelijkheidsverzekeraar. Ook adviseert GOC Consultants om niet inhoudelijk op de brief te reageren, maar die slechts voor kennisgeving aan te nemen.

Nog vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs Kees de Bondt (c.a.debondt@goc-consultants.nl) of
Aleid te Voortwis (a.tevoortwis@goc-consultants.nl).