Scholen besparen energie

Scholen besparen energie

09-12-2022 1:54

Met relatief kleine maatregelen energie en geld besparen. Voor veel schoolbesturen zijn er nog volop kansen. Het programma ‘Scholen Besparen Energie’ helpt u op weg.

Nodig een Energiebespaarder uit en maak samen inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen. De Energiebespaarders nemen niet het werk van energieadviseurs en marktpartijen over, maar zorgen dat u praktisch op weg geholpen wordt om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Denk bijvoorbeeld aan het inzichtelijk maken van het energieverbruik, het minimaliseren van sluimerverbruik en het energiezuinig inregelen van de verwarming. Met eenvoudige maatregelen kan al snel zo’n 10% energiebesparing worden bereikt, blijkt uit de praktijk.

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met een gratis startpakket. Vraag hier het startpakket aan boordevol tips, informatie en processtappen.

Dit programma wordt gefinancierd door het ministerie van BZK. Er wordt samengewerkt met het ministerie van OCW, PO-Raad, VO-raad, RVO en Bouwstenen voor sociaal en Ruimte-OK.
Noot: het programma is nog steeds te raadplegen, ondanks dat op de website van Scholen Besparen Engergie de vermelding staat dat het programma tot en met 2020 loopt.

Bron: Scholen Besparen Energie / Ruimte-OK