Nieuwe stimuleringsregelingen Gezonde School van start

Nieuwe stimuleringsregelingen Gezonde School van start

20-02-2023 2:45

Structurele aandacht voor een gezonde leefstijl op jonge leeftijd vergroot de kans op gezondere kinderen én volwassenen. Scholen die aan de slag willen met een gezonde leefstijl voor hun leerlingen kunnen van 6 maart tot en met 17 april 2023 verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij Gezonde School.

Met behulp van de Gezonde School-aanpak en een concreet stappenplan kunnen scholen aan de slag met een gezonde leefstijl. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. Als school maak je zelf de keuze met welk gezondheidsthema je van start gaat. Bijvoorbeeld met Welbevinden, Voeding, Bewegen en sport of Relaties en seksualiteit. Of met Roken, alcohol- en drugspreventie. Ook krijgen scholen via Gezonde School net dat extra zetje in de vorm van tijd of geld. Zo kunnen onderwijsprofessionals zich vooral richten op hun leerlingen en studenten.

Stimuleringsregelingen 

Met de stimuleringsregeling ontvang je een geldbedrag en advies en ondersteuning van een Gezonde Schooladviseur. Het geld kun je bijvoorbeeld inzetten voor taakuren voor een Gezonde Schoolcoördinator, voor de inzet of aanschaf van een activiteit of als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School. Scholen kunnen van 6 maart tot en met 17 april één of meer stimuleringsregelingen bij Gezonde School aanvragen. Er zijn vier regelingen:

Aanvragen gaat via Mijngezondeschool.nl

Bron: PO-Raad / Gezonde school