Lancering website Jouw Veilige School

Lancering website Jouw Veilige School

01-06-2023 11:24

Het ministerie van OCW heeft de website www.jouwveiligeschool.nl gelanceerd. Op deze website vind je een wegwijzer voor als je je onveilig voelt op school of als jij je zorgen maakt om iemand die zich onveilig voelt.

Een veilige schoolomgeving is belangrijk. Niet alleen voor leerlingen, maar ook voor ouders, verzorgers en onderwijsprofessionals. Op de website vind je een wegwijzer voor als je in een onveilige situatie zit op school of als jij je zorgen maakt om iemand die onveilig is. Hoe pak je dit aan en waar kun je het beste terecht? Jouw Veilige School helpt je op weg door alles op een rijtje te zetten en je te verwijzen naar organisaties die iets voor je kunnen betekenen. Je kunt hier terecht voor informatie en advies over je situatie, en informatie over het indienen van een klacht.

Waar heb je mee te maken?

Op de website vind je organisaties die je kunnen helpen bij zorgen of vragen over discriminatie of racisme, mensenrechtenschending, pesten, seksuele oriëntatie of genderidentiteit, fysiek of psychisch geweld, mentale gezondheid en stress, seksueel misbruik of seksuele intimidatie, en intimidatie. Je vindt per onderwerp organisaties die informatie en advies geven als je vragen hebt of met iemand wil praten over je situatie.

De website is een initiatief van het ministerie van OCW en 16 partijen die in 2022 als expertisenetwerk van start zijn gegaan.

Bron: Jouw Veilige School