Publicatie voorbeeldfuncties laten op zich wachten

Publicatie voorbeeldfuncties laten op zich wachten

21-11-2023 2:50

De sectorraden zijn al enige tijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe voorbeeldfuncties voor het MBO en het VO. In 2020 zijn de laatste voorbeeldfuncties voor PO gepubliceerd. De voorbeeldfuncties voor het MBO worden al sinds vorig jaar zomer verwacht, maar de publicatie hiervan is opnieuw uitgesteld. Het is op dit moment niet bekend wanneer deze beschikbaar worden gesteld.

De voorbeeldfuncties van het VO worden naar verluid gepubliceerd ‘eind oktober – begin november’. Maar ook deze zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

Voorbeeldfuncties zijn handige instrumenten om het functiehuis vorm te kunnen geven. Deze ‘kant-en-klare’ functiebeschrijvingen kunnen zonder tussenkomst van een FUWA-adviseur worden ingezet. Wanneer er wijzigingen worden aangebracht aan deze voorbeeldfuncties moet deze opnieuw beoordeeld en gewaardeerd worden door een ‘FUWA-Adviseur.

Wanneer een organisatie zelf een functie samenstelt of een functie van een medewerker wil laten beschrijven is hier ook een FUWA adviseur voor nodig om tot een juiste beschrijving en inschaling te komen.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een functiebeschrijving of duurt het uitblijven van de publicatie van de voorbeeldfuncties nu echt te lang? Neem contact op met één van onze adviseurs of kijk op onze website voor meer informatie (en andere voorbeeldfuncties)