Help, onze school is gehackt! Wat nu?

Help, onze school is gehackt! Wat nu?

18-11-2022 2:07

Een van de scholen in de stichting is gehackt. In alle scholen staan de laptops en digiborden op zwart. Leraren en leerlingen hebben geen toegang meer tot digitaal lesmateriaal, en een anonieme afzender eist tonnen aan losgeld. Wat nu? Begin 2023 organiseren de PO- en VO-academie een reeks webinars, waarbij je wordt meegenomen in de wereld van de cybercriminaliteit in het onderwijs en je tips krijgt om slim te handelen als je met een aanval geconfronteerd wordt. Het definitieve programma staat nog niet vast, maar geef nu alvast je interesse door!

Aan de slag met digitale veiligheid

In vier colleges voor bestuurders, schoolleiders en ICT/IBP-medewerkers vertellen verschillende experts over hun ervaringen met digitale veiligheid en ga je hier samen over in gesprek. Denk aan een ethisch hacker die fouten en veiligheidslekken opspoort om zo misbruik tegen te gaan, of een schoolbestuurder die al eerder met een hack te maken heeft gehad. Naast tips over hoe te handelen bij een digitale aanval, krijg je tips om de digitale veiligheid binnen jouw organisatie te versterken én om ervoor te zorgen dat je aan de normen voor digitale veiligheid voldoet.

Na deze online collegereeks…

  • Ben je je bewust van de digitale gevaren die scholen en schoolbesturen lopen.
  • Heb je handvatten om de digitale veiligheid binnen jouw organisatie te versterken.
  • Weet je wat je moet doen om aan de normen voor digitale veiligheid te voldoen.
  • Kun je je beter voorbereiden op een cyberaanval bij jouw organisatie.
     

Interesse?

Wil je graag meedoen aan deze collegereeks met vier webinars over digitale veiligheid? Laat dan je naam en e-mailadres achter via dit formulier. Zodra het definitieve programma bekend is, ontvang je een mail met meer informatie en de manier van aanmelden.

Vooraankondiging  

De vier webinars starten in januari 2023 en worden georganiseerd door de PO- en VO-academie vanuit het programma Digitaal Veilig Funderend Onderwijs. Samen met partners als Kennisnet, SIVON en het ministerie van OCW werken we aan het digitaal veilig maken van het primair en voortgezet onderwijs.

Bron: VO-raad