Campagne Doe meer met Taal: aanbod voor ouders

Campagne Doe meer met Taal: aanbod voor ouders

09-06-2023 11:41

Met de landelijke campagne “Doe meer met Taal” wil de Rijksoverheid mensen aanmoedigen hun basisvaardigheden (zoals taal-, reken- en digitale vaardigheden) te verbeteren. De campagne start op 28 september 2023.

Onderwerpen die in de campagne voor ouders aan bod komen zijn onder andere helpen met huiswerk en voorlezen.  Er is gratis lesaanbod beschikbaar voor ouders. Zo kunnen zij vanuit huis online cursussen doen, of zich opgeven voor een gratis cursus in de buurt. De campagne zal onder andere te zien en te horen zijn op tv, de radio, online advertenties en posters.

Doe mee en maak gebruik van de gratis toolkit

Op 1 september, een maand voor de campagne start, komt een online toolkit beschikbaar met kant en-klare campagnematerialen en teksten voor nieuwsbrieven aan ouders. Doe ook mee! Want hoe meer scholen en organisaties helpen het aanbod te verspreiden onder ouders, hoe meer impact we samen kunnen hebben.

Om de link naar de toolkit te ontvangen, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Tel mee met Taal, of stuur een e-mail.

Kansen voor kinderen, ouders en scholen

Investeren in de basisvaardigheden van ouders heeft niet alleen voordelen voor de ouders zelf, maar ook voor het kind. Een taalrijke omgeving thuis biedt kinderen meer kansen, waardoor ze ook taalvaardiger worden. Ook leidt het vaak tot betere communicatie tussen de ouders en de school en een hogere betrokkenheid van ouders bij de school.

Meer informatie

De campagne is een initiatief van Tel mee met Taal, een actieprogramma van de ministeries van OCW, BZK, SZW en VWS. 

Bron: OCW/Tel mee met Taal