Nieuw formulier UWV

Nieuw formulier UWV

21-09-2023 3:25

Op de portal van UWV is een nieuw formulier beschikbaar: melding voortdurende ziekte na zwangerschapsverlof.

Ontvangt een werknemer tijdens haar ziekte een zwangerschaps- en bevallingsuitkering? En kan zij na haar verlof nog steeds niet werken door dezelfde oorzaak als vóór haar verlof? Dan tellen de ziekteperiodes voor en na het verlof als één ononderbroken periode. Met dit formulier geeft u als werkgever aan UWV door dat een werknemer die al voor ingang van het zwangerschaps- en bevallingsverlof ziek was, daarna nog steeds – en ook door dezelfde oorzaak – ziek is.

U kunt als werkgever dit formulier alleen invullen als u de werknemer voor het verlof al ziek heeft gemeld middels een 42 weken melding. Heeft de werknemer recht op een ziektewetuitkering? Dan moet niet dit formulier worden gebruikt, maar het formulier ‘ziekteaangifte’. Hiermee vraagt u namelijk de ziektewetuitkering aan.

Benodigde gegevens

Voor het invullen van het formulier heeft u de volgende gegevens nodig:

  • uw loonheffingennummer;
  • gegevens van de werknemer, zoals adres en BSN;
  • gegevens van uw Arbodienst, zoals naam contactpersoon en telefoonnummer.
Downloaden of portaal

Tot en met 14 januari 2024 kunt u het formulier downloaden van de website van UWV en per post opsturen naar het UWV. Vanaf 15 januari 2024 kunt u de melding alleen nog via de portal indienen bij UWV