Workshop
FUWA is (geen) emotie!?

Arnelieke en Erwin nemen je mee in de wondere wereld van FUWA. Tijdens de workshop FUWA geven zij bestuurders, (adjunct)directeuren, HR-(staf)medewerkers en andere geïnteresseerden meer inzicht in de inzet van functies binnen hun organisatie. Want FUWA is een feitelijk en ‘objectief’ instrument voor het beschrijven en waarderen van functies zonder enige vorm van emotie. Tegelijkertijd zien wij in de praktijk dat FUWA en de bijbehorende inschaling juist voor emotie bij medewerkers kan zorgen. Tijdens de workshop zullen Arnelieke en Erwin gebruik maken van praktijkvoorbeelden en krijg je handige overzichten mee ter inspiratie of als naslag.

Wat komt er aan bod:

Organieke of Generieke functies

Altijd al een flexibeler functiebouwwerk willen hebben met minder functies zodat je de koers van je organisatie kunt volgen zonder dat je continu functies moet (laten) aanpassen of nieuwe functies moet laten maken? Dan zijn (gedeeltelijk)generieke functies wellicht wat voor jouw organisatie! We bespreken de (on)mogelijkheden en vertellen waar je op moet letten.

Taak, rol of functie, substantieel of structureel?

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een extra beloning? Aan medewerkers worden wel eens extra werkzaamheden gevraagd, ze nemen dan tijdelijk werk van andere collega’s over of hebben zelf extra taken opgepakt. Het takenpakket verandert ook in de loop der jaren. Dit is voor medewerkers soms aanleiding om een extra beloning of hogere schaal te vragen. Hoe ga je hiermee om? We bespreken de verschillen tussen taken, rollen en functies. Zijn de werkzaamheden wel substantieel en/of structureel en waar ligt het ‘omslagpunt’?

Functiereeks/functiefamilie

Een functiefamilie bestaat uit een aantal functies binnen bijvoorbeeld de ‘familie Onderwijsondersteuning’. Denk hierbij aan een overzicht van de onderwijsassistent in schaal 4 tot de leraar in opleiding in schaal 9 en de assistenten en ondersteuners op de niveaus die hier tussen zitten. Deze taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden worden in één overzicht op hoofdlijnen weergegeven. Dit laat op overzichtelijke wijze zowel aan de medewerker als de organisatie de verschillen tussen de functies zien en geeft ook inzicht in het loopbaan perspectief. Naast de familie Onderwijsondersteuning bespreken we ook de familie Administratie/secretarieel en de Directie.

Rapport Leeuwendaal

Eind november is het onderzoek van de cao-partijen in het primair onderwijs gepubliceerd! Namens de cao-werkgroep heeft Leeuwendaal onderzoek gedaan naar de functies, de functiewaardering (FUWA) en de financiële beloning. Onderstaande functies werden onderzocht:

  • directeuren
  • adjunct-directeuren;
  • onderwijsondersteunende functies (OOP)

Wij bespreken de hoofdlijnen van dit rapport en bespreken wat de opbrengt hiervan voor je eigen organisatie kan zijn.

Stappenplan en herziening functiegebouw

Mocht je functiebouwwerk toe zijn aan een (gedeeltelijke) herziening dan zal dit laatste onderdeel je vast aanspreken. We nemen je mee door de stappen die hiervoor nodig zijn en je krijgt ook een stappenplan mee

Voor wieBestuurders / (adjunct)directeuren / HR (staf)medewerkers en andere geïnteresseerden
die meer willen weten over de inzet van functies binnen hun organisatie
WaarRegio Utrecht
WanneerJe kunt de workshop volgen op 9 februari of 9 maart
Tijd10.00 – 16.00 uur, inclusief lunch
Prijs€ 495,- (excl. btw)
Hier aanmelden
Download deze info in PDF