Statutenscan

Statutenscan

26-02-2021 3:16

GOC Consultants is specialist op het punt van het opstellen en wijzigen van statuten en andere notariële documenten. Van kleine organisaties, maar ook van grote besturen met meer schoolsoorten. Van openbaar onderwijs en van bijzonder onderwijs. En ook van samenwerkingsverbanden.
GOC Consultants heeft ook een scan ontwikkeld, waarbij de statuten gescreend worden op een groot aantal onderdelen. Het gaat er dan om of de statuten nog passen binnen de wetgeving, of de governance goed is geregeld, of de verantwoordingslijnen correct zijn opgenomen en nog een aantal punten meer. Ofwel een APK voor uw statuten.

Doelen

De statutenscan geeft de bestuurder en de interne toezichthouder zicht op en inzicht in de opzet van de eigen organisatie. In feite is de statutenscan dan ook een logisch instrument dat twee doelen heeft:

– het geeft informatie over de vraag of de governance in orde is;
– het kan gebruikt worden bij de organisatieontwikkeling.

Onderdelen

De statutenscan bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Check van de KvK-gegevens
  2. Statutenscan
  3. Schriftelijk verslag van de bevindingen
  4. Persoonlijk adviesgesprek over de resultaten (en indien nodig en gewenst: een vervolg)

Meer informatie

Vragen of behoefte aan meer informatie?
Of wilt u een beperktere scan: bijvoorbeeld of uw statuten voldoen aan de eisen uit de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WTBR) die op 1 juli a.s. in werking treedt? Neem dan contact op met onze adviseur Kees de Bondt: c.a.debondt@goc-consultants.nl

Benieuwd naar de overige diensten van GOC Consultants? Klik dan op het tabblad Diensten boven aan deze pagina of klik hier.